MENU
 

II Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya

buy neurontin Català | Español

Introducció

Han passat sis anys des que el setembre de 2012 se celebrés el primer « my site Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya». Al llarg d’aquest temps el món cannàbic ha constatat que la reforma de les polítiques de drogues és una realitat imparable. Si el 2012 la proposta de llei de la regulació del cànnabis a Uruguai era només un esborrany, en l’actualitat Canadà ha legalitzat la marihuana convertint-se en el primer país del G8 a fer-ho. Si el 2012 vivíem l’eclosió dels CSC, en 2018 són una realitat consolidada i exportada amb èxit a altres països. I, també en aquests sis anys, l’activitat legislativa, tant en l’àmbit autonòmic com estatal, ha estat trepidant. En el cas de Catalunya per reglamentar els CSC, les federacions cannàbiques i la societat civil van impulsar la Iniciativa Legislativa popular «la Rosa Verda», aprovada pel Parlament de Catalunya el juny de 2017 A més, els límits i els contorns dels CSC s’han vist afectats per les ordenances municipals, sentències del Tribunal Suprem i Tribunal Constitucional. Sentències que aprofundeixen els CSC a la zona grisa legislativa.

Amb aquest teló de fons la Fundació ICEERS, amb la col·laboració de la Unitat de Polítiques de Drogues de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitza el Segon «Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya». Aquest esdeveniment se celebrarà el 23 i 24 de novembre, a la facultat de Dret del Campus de Bellaterra (UAB). L’objectiu és crear un espai de reflexió i diàleg, a efecte d’implementar propostes adaptades a la realitat i a la necessitat dels CSC. El fòrum tindrà una naturalesa participativa perquè els assistents podran exposar els seus punts de vistes, i no només a través de l’espai de preguntes i debat, sinó que l’organització preveu la participació com a ponents d’aquelles persones que enviem un resum de la seva ponència. Qualsevol persona interessada en els CSC pot inscriure-s’hi.

Programa

Divendres 23 de Novembre

 15:45h Benvinguda

Joan Colom (Dept. Salut) , Tom Blickman (TNI), Patricia Amiguet (Pressidenta CATFAC), Albert Tío (Pressident FEDCAC), Òscar Parés (ICEERS), María José Rodríguez Puerta (UAB), Gemma Tarafa ( Agencia Salut Pública Barcelona -ASPB), Miguel Vila (Ahora Podemos)

 16:15 – 18:15h Actualitat social, política i legal del fenomen dels CSC. De la política internacional a la realitat catalana

Kenzi Riboulet (FAAAT), Miguel Vila (Ahora Podemos), Joan Colom (Dept. Salut), Oriol Casals (Casa Paraula), Gemma Tarafa ( Agencia Salut Pública Barcelona -ASPB),  Modera: Constanza Sánchez (ICEERS)

 • L’impacte dels escenaris mundials en la realitat catalana.
 • Tendències reformistes i models de regulació. Quin model podem esperar per a Catalunya?
 • Situació actual de la llei d’associacions cannàbiques suspesa el Tribunal Constitucional.
 • Tolerància i supervivència dels CSC després de les sentències del Tribunal Suprem.
 • La tensió entre la OMS i la ONU sobre la (re)classificació del cànnabis a les llistes de substancies prohibides.
 • La legalització de les altres substàncies fiscalitzades.

18:00 – 18:30h Pausa

18:30 – 20.30h Models de CSC, democràcia. D’on venim i on anem?

Sergio Molina (FEDCAC), Eloi Esposito (CATFAC).Javier Díaz (Weedmaps), Jaime Prats (Revista Cañamo). Modera: Miguel Torres, (Bakertilly Abogados)

 • Propostes de les Federacions i de les plataformes, grups i iniciatives per la regulació.
 • Connivència amb el mercat informal: necessitat o elecció.
 • Com entenem l’activisme i/o el lideratge del discurs.
 • Objectius de l’activisme social: ¿Del Moviment Cannàbic a múltiples moviments drogòfils?
 • Publicitat i model econòmic dels CSC.
 • Les males pràctiques dins del moviment dels CSC.

Dissabte 24 de Novembre

 9:45 – 11:00h Justícia, equitat i tolerància social en el món cannàbic.

Antonio Cortés (UGT), Anna Obradors (REMA), Sonia Olivella (Advocada). Modera: María José Rodríguez Puerta (UAB)

 • La situació laboral de les persones que treballen als CSC.
 • ¿Els CSC exclouen els col·lectius vulnerables? Dones, usuaris/es terapèutics, minories ètniques i persones amb dolències de salut mental.
 • La reforma de la regulació del cànnabis en el marc d’altres lluites socials (sensellarisme, llei Mordassa, pobresa, decreixement, conflictes ambientals, economia cooperativa, habitatge digne, etc.)

11:00 – 11.45h Taula Polítics.

Representants del Parlament de Catalunya. Raul Moreno (PSC), Noemi de la Calle (C’s), Marta Ribas (En Comú), Gemma Espigarés (ERC). Modera: Joel Feliu (UAB)

11:45 – 12.15h Pausa

 12:15 – 14:00h Comunitat, risc i CSC.

Maribel Pasarin (Observatori de Salut Pública), David Pere Martínez (Unidad de Políticas de Drogas), Amina Omar (Omar Nieto Boutique Legal), Xavi Masip (Asociación Amics de la Rambla). Modera: Constanza Sánchez (ICEERS)

 • Convivència comunitària. Relacions dels CSC amb els veïns i el barri.
 • Les ordenances municipals: seguretat o risc per als CSC?
 • Necessitats de formació del personal treballador del CSC.
 • Com els CSC contribueixen a la normalització social?

14:00 – 15.30h Dinar.

15:30 – 16:45h Els drets de les persones usuàries.

Aura Roig (REMA), Queralt Prat (UPRC), Martí Cànaves (DMT Advocats). Modera: Pedro Caldentey (Advocat).

 • Perspectiva de gènere en el món cannàbic.
 • L’autocultiu de cànnabis: control de qualitat, manipulació,
 • Alquímia cannábica: de la producció pròpia a l’estratègia política.
 • La dimensió social i política del cànnabis medicinal.

16:45 – 17:15 Pausa

17-15h – 18:30h Els deures de les persones usuàries.

Gabriel Miró (Abogado), Robert Castro (BASTET), Joan Delort (GENCAT). Modera: Antoni Llort (URV)

 • Llei de Trànsit i els controls de drogues: Drogotest
 • Llei de Seguretat Ciutadana, tinença en via pública
 • Les relacions entre CSC i d’altres professionals o entitats implicades (advocats, ONG, polítics, metges, indústria, etc.).

18:30h -19h – Debat, reflexions finals i reptes de futur.

Objectiu i participació

L’objectiu del «Segon Fòrum de Clubs i Associacions de Cànnabis de Catalunya» es crear un espai de diàleg entre els diferents agents implicats en els clubs i les associacions de cànnabis de Catalunya, a fi i efecte, de fer una reflexió crítica conjunta sobre el passat, present i futur del model; millorar-ne el funcionament, la seguretat i la convivència comunitària.

L’esperit del Fòrum és netament participatiu. Tota persona que s’inscrigui, tindrà dret a presentar propostes i a defensar-les en públic al llarg de les dues jornades.

Cada persona podrà presentar les comunicacions que cregui oportunes però només podrà participar en una taula. L’objectiu de l’organització és estimular la participació i la diversitat d’opinions. En aquest sentit, intentarem donar cabuda a totes les comunicacions. Si això no es possible l’organització realitzarà una selecció.

Preu i inscripcions

Preu:

 • Fins el 22 d’octubre: 95€.
 • A partir del 23 d’octubre i fins el 16 de novembre: 135€
 • El mateix dia de l’esdeveniment: 150€ (en cas de disponibilitat d’entrades).

IMPORTANT: Amb el preu de la inscripció s’inclou el menjar del dissabte 24 (no del divendres 23!). És a dir, dos coffee-breaks (matí i tarda) i un menú al migdia. Això és degut a que el servei de restaurant de la UAB haurà d’obrir expressament per donar-nos servei i s’ha de fer una previsió i reserva amb antelació.

Les inscripcions s’obriran a partir del dia 27 de setembre. Fes click aquí per inscriure’t ara

Com arribar

En tren

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC):

Línia Barcelona/Sabadell (S2) i Barcelona/UAB (S55). Tria la parada Universitat Autònoma.
La duració del trajecte des de Barcelona és de trenta minuts. Hi ha trens cada deu minuts aproximadament. Podeu consultar els horaris a la web dels FGC, www.fgc.net 

RENFE:
Des de l’estació Cerdanyola-Universitat hi ha un servei gratuït d’autobusos (només divendres) que comunica amb els diferents edificis del campus i que té parada davant de Vila Universitària. Consulta aquí el plànol de Rodalies Barcelona.

En cotxe

 • Autopista AP-7, en direcció Girona-França, sortida “Universitat Autònoma”. • Autopista C-58, en direcció Sabadell-Terrassa, sortida número 8, que connecta amb l’AP-7, direcció Tarragona. A l’AP-7 prendre la calçada lateral; a 1000 m, sortida “Universitat Autònoma”. • Diverses carreteres de segon ordre comuniquen les localitats properes amb Cerdanyola del Vallès i Bellaterra.

En bus

Des de Barcelona:

L’empresa SARBUS ofereix un servei de Barcelona (Fabra i Puig) a la UAB cada 30 minuts. Per més informació, www.sarbus.com

Com arribar a la Facultat de Dret.

Contacte

Cristina Sánchez – cristinasanchez@iceers.org

Tel. 93 188 20 99

Formulari d’inscripció

vip-rip.сс site-rip.info pornrips.cc virtualreal.porn